Субота, 20.04.2024, 09:49

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Керівні органи

04:48
Керівні органи

УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ

 

1. Статутні органи організації:

- Загальні збори членів Організації;

- Рада;

- Ревізійна комісія.

2. Вищий орган управління.

2.1. Вищим органом управління Організації є Загальні збори членів Організації (далі – Збори), участь у якій беруть члени Організації або їхні представники. Чергові Збори скликаються не рідше одного разу на 2 роки. Позачергові Збори можуть бути скликані Радою, або Головою Ради, або не менш як 1/3 членів Організації у випадку, коли ініціатор скликання вважає, що Збори повинні розглянути і вирішити питання, що має важливе значення для діяльності Організації. Про скликання чергових чи позачергових Зборів Рада повідомляє членів Організації рекомендованим листом або електронною поштою або в засобах масової інформації не пізніше як за 10 днів до дати початку роботи Зборів. Повідомлення про Збори повинно містити:

- дату та час її проведення;

- адресу та місце проведення;

- порядок денний;

- порядок реєстрації членів.

2.2. До скликання Зборів членам повинна бути надана можливість ознайомлення з усіма документами, пов’язаними з порядком денним Зборів.

2.3. Головуючий на Зборах зобов’язаний поставити на голосування першим питання про доповнення до порядку денного Зборів, якщо така письмова вимога надійшла в період між оголошенням про скликання та початком роботи Зборів.

2.4. Збори вважаються правомочними за умови, якщо в їх роботі беруть участь не менше  двох третин членів Організації. Голосування може бути відкритим або таємним, яке визначається на початку проведення Зборів. Під час голосування на Зборах кожен член має один голос.

2.5. Рішення Зборів приймається простою більшістю голосів присутніх членів Організації, якщо інше не передбачено цим Статутом та самими Зборами. Кожне попереднє рішення Зборів можуть відмінити наступні Збори Організації.

2.6. До виключної компетенції Зборів належить:

- прийняття Статуту, внесення до нього змін і доповнень та/або викладення Статуту у новій редакції, за умови якщо за це проголосують більш ніж 3/4 від присутніх членів Організації;

- визначення основних напрямів діяльності Організації та затвердження звітів про їх виконання;

- реалізує право власності на кошти та майно Організації;

- заслуховування звітів керівників статутних органів щодо результатів цільового використання коштів і майна Організації;

- прийняття рішення про ліквідацію чи реорганізацію Організації, за умови якщо за це проголосують більш ніж 3/4 присутніх членів на Зборах Організації;

- обрання голови та складу ліквідаційної комісії;

- дає оцінку діяльності керівників статутних органів Організації;

- визначення кількісного складу статутних органів Організації;

- обрання та переобрання Голови Організації, заступника голови Організації, кількісного та персонального складу Ради, голови та складу Ревізійної комісії терміном на 5 років;

- обрання секретаря Зборів терміном на 5 років або на кожне засідання окремо;

- розглядає будь-які інші питання стосовно діяльності Організації.

2.7. Збори мають право делегувати Раді Організації окремі повноваження для вирішення питань, що входять до виключної компетенції Зборів або наділити правом прийняття окремих рішень, крім повноважень які делеговані установчими зборами Організації.

2.8. Рішення Зборів оформляються протоколами. Протокол Зборів повинен бути оформлений в термін не пізніше п’яти робочих днів з дати закінчення роботи Зборів. Протокол підписується Головою Організації, а у разі його відсутності заступником голови Організації, секретарем Зборів. Оригінал протоколу після його оформлення зберігається виключно у Голови Організації.

3. Керівні органи управління Організації.

3.1. Керівним органом управління Організації в період між Зборами Організації є Рада, що обирається один раз на 5 років під час проведення Зборів Організації. Рада Організації на свої засідання збирається по мірі необхідності, але не рідше одного разу в півроку, і правомочна приймати рішення, якщо на її засіданні присутня більшість членів Ради. Рішення на засіданнях Ради приймаються простою більшістю голосів членів Ради, присутніх на засіданні, якщо інше не встановлено цим Статутом або самою Радою. Кількісний склад Ради визначається Зборами Організації. За посадами в склад Ради Організації входять: Голова Організації, заступник голови Організації.

3.2. Рада уповноважена вживати всіх необхідних заходів із метою реалізації мети та завдань Організації, втілення в життя рішень Зборів, а також вирішувати інші питання, якщо вони не належать до виключної компетенції Зборів.

3.3. Рада Організації підконтрольна та підзвітна Зборам.

3.4. До компетенції Ради відноситься:

- підготовка питань на розгляд Зборів та проектів їх рішень;

- затвердження внутрішніх актів Організації (положень, інструкцій тощо);

- затвердження зразків печатки, штампу, Положення про символіку Організації, її опис та зображення;

- прийняття рішення про прийом в члени Організації та виключення з членів Організації;

- приймає від членів Організації заяви, звернення тощо до органів місцевого самоврядування, домагається реалізації висунутих вимог і пропозицій;

- визначення розмірів та термінів сплати членських внесків;

- затвердження внутрішньої структури Організації, вирішення інших питань, що винесені на порядок денний засідання Ради Головою Ради або не менш як двома третинами членів Ради. Рішення Ради оформляються протоколами та обов’язково підписуються тільки  Головою Ради Організації.

3.5. Рада може делегувати Голові Ради Організації окремі повноваження для вирішення питань, що входять до компетенції Ради. Збори можуть наділити Голову Організації повноваженнями для вирішення конкретних питань.

4. Голова Організації.

4.1. Вищою посадовою особою Організації є Голова Організації (одноособовий керівний орган управління Організації). Голова Організації обирається Зборами строком на 5 роки та здійснює керівництво поточною діяльністю Організації у період між Зборами та засіданнями Ради. Голова Організації очолює Раду та головує на її засіданнях.

4.2. Голова Організації самостійно вирішує всі питання діяльності Організації, крім тих, що віднесені до виключної компетенції Зборів та Ради Організації.

4.3. Голова Організації підконтрольний та підзвітний Зборам Організації та підзвітний Раді Організації. З виконання повноважень, які делеговані Голові Організації Радою Організації, він підконтрольний Раді Організації.

4.4. До компетенції Голови Організації належить:

- здійснює загальне керівництво поточною діяльністю Організацією в межах своєї компетенції та підготовку питань, які підлягають розгляду Радою;

- визначає організаційну структуру (апарат) Організації, призначає працівників та укладає з ними трудові контракти;

- головує на засіданнях Зборів та Ради і підписує їх протоколи;

- організовує роботу апарату і несе персональну відповідальність за її ефективність;

- затверджує внутрішні документи Організації, які не відносяться цим Статутом до затвердження іншими органами управління Організації;

- розробляє та пропонує перспективні плани розвитку Організації;

- підписує від імені Організації фінансові та інші документи;

- представляє Організацію, як юридичну особу, у цивільно-правових відносинах, підписує договори та угоди;

- видає доручення (довіреність) членам Ради та працівникам Організації на здійснення юридично значимих дій;

- репрезентує та представляє Організацію у зносинах з органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями не залежно від форм власності, окремими громадянами, громадськими об’єднаннями;

- здійснює інші повноваження, що випливають з цього Статуту.

4.5. Голова Організації виконує свої обов’язки до переобрання. В разі відсутності Голови Організації його повноваження здійснює заступник голови Організації, що обирається  Зборами Організації з членів Організації.

4.6. Голова Організації у межах своєї компетенції видає накази та розпорядження, які обов’язкові до виконання всіма членами й працівниками Організації.

5. Ревізійна комісія.

5.1. Ревізійна комісія здійснює контроль за господарською діяльністю Організації. До роботи Ревізійної комісії можуть бути залучені кваліфіковані спеціалісти на умовах найму або договорів цивільно-правого характеру.

5.2. Ревізійна комісія Організації за дорученням Ради та Голови Організації перевіряє:

- дотримання об’єктами контролю їх повноважень при прийнятті рішень, укладенні та виконанні договорів, виконанні затверджених Радою програм;

- витрачання коштів та майна Організації, відповідності їх використання затвердженому кошторису та програмам Організації;

- ефективність використання майна Організації самою Організацією;

- відповідність кількісного складу персоналу об’єктів контролю їхнім завданням та функціям.

5.3. Засідання Ревізійної комісії скликаються Головою Ревізійної комісії по мірі необхідності, але не рідше одного разу на півроку.

5.4. Ревізійна комісія повноважна вирішувати питання, віднесені до її компетенції, за умови присутності на її засіданні більшості членів Ревізійної комісії.

5.5. Рішення Ревізійної комісії приймаються більшістю голосів членів Ревізійної комісії і оформляються протоколами, підписаними більшістю членів Ревізійної комісії.

Переглядів: 1925 | Додав: Admin9964 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Конструктор сайтів - uCoz