Субота, 20.04.2024, 05:24

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Законодавчі зміни у порядку підтвердження факту народження дитини

16:46
Законодавчі зміни у порядку підтвердження факту народження дитини
09 січня 2013 року постановою Кабінету Міністрів України № 9 було затверджено Порядок підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров’я.
Цей порядок визначає процедуру підтвердження медичною консультаційною комісією факту народження жінкою дитини поза закладом охорони здоров'я у разі, коли таким закладом не проводився огляд жінки та дитини.
 Порядок утворення комісії та положення про неї затверджуються  Міністерством охорони здоров’я.
Комісія розглядає питання щодо підтвердження факту народження дитини за письмовою заявою жінки, яка народила дитину, або її чоловіка, родичів, інших осіб, представника служби у справах дітей.
       Заявник не пізніше одного тижня з імовірного дня народження дитини поза закладом охорони здоров'я, факт народження якої потребує підтвердження, подає комісії такі документи: письмову заяву (у довільній формі); паспорт або інший документ, що посвідчує особу; обміну карту пологового будинку або виписку з медичної карти амбулаторного хворого за формою відповідно № 113/о або 027/о, затвердженою МОЗ; результати аналізів; копію картки виклику медичної швидкої допомоги за формою № 109/о, або інші документи, які підтверджують надання медичної допомоги жінці у зв'язку з пологами.
      Рішення про підтвердження факту народження дитини приймається у разі, коли імовірна дата пологів жінки збігається з вірогідним віком дитини, або наявності довідки про генетичну спорідненість між жінкою, яка народила дитину поза закладом охорони здоров'я, та дитиною.
     За результатами аналізу документів, комісія не пізніше десяти календарних днів з моменту їх отримання приймає рішення про підтвердження або відмову у підтвердженні факту народження дитини та складає висновок.
Після підтвердження факту народження дитини заклад охорони здоров'я, під наглядом якого перебуває дитина, видає на підставі висновку комісії заявникові медичну довідку про перебування дитини під наглядом лікувального закладу за формою № 103-1/о затвердженою МОЗ, яка є підставою для проведення державної реєстрації народження в органах державної реєстрації актів цивільного стану.
Слід згадати, що прийнятим Верховною радою України Законом України «Про внесення змін до статті 13 Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану», який набрав чинності 4 жовтня
2011 року,  встановлено позасудовий механізм  підтвердження  таких
фактів.
Відповідно до вказаного Закону у разі народження дитини поза закладом охорони здоров’я документ про факт народження дитини заклад охорони здоров’я видає за умови проведення обстеження матері та дитини. Якщо такий огляд не здійснювався, факт народження дитини підтверджує медична консультаційна комісія.
Виключно у разі  неможливості  медичною  консультаційною  комісією
відповідного  закладу  охорони здоров'я встановити факт народження
дитини певною жінкою,  дане питання буде предметом розгляду суду у
порядку  окремого  провадження,  який  регламентовано  розділом IV
Цивільного процесуального кодексу України.
Наведений Закон сприяє належній реалізації прав дитини та запобіганню випадків шахрайства, викрадення та торгівлі дітьми. Крім того, норми Закону забезпечують своєчасність державної реєстрації народження та отримання сім’ями з дітьми допомоги у зв’язку з народженням дитини.
Переглядів: 1402 | Додав: Admin9964 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Конструктор сайтів - uCoz