Понеділок, 29.04.2024, 12:22

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2017 » Січень » 4 » ВИЗНАННЯ БАТЬКІВСТВА
20:22
ВИЗНАННЯ БАТЬКІВСТВА

Генетична експертиза не завжди допомагає при вирішенні питання щодо встановлення чи визнання батьківства.

Так, в судовій практиці був випадок коли суд відмовив у визнанні чоловіка батьком дитини незважаючи на те, що проведена в ході розгляду цивільної справи судова генетично-молекулярна експертиза вказала про вірогідність того, що чоловік дійсно є біологічним батьком дитини, і що це не є наслідком випадкового збігу генетичних ознак у осіб, що не мають родинних зв'язків, Тобто, за результатами даної експертизи вірогідність батьківства складає не менше 99,9999 %.

А все це сталось через неправильно обрану тактику ведення справи, неправильне застосування закону в часі.

Оскільки, відносини (зачаття дитини)  сталось 20 років тому – до вступу в силу нового Сімейного кодексу України. Тому, суд розглядав справу за правилами визначеними «старим законодавством» яке діяло на час події – Кодексом про шлюб та сім'ю (КпШС). За КпШС проведення експертизи та її результат не є основним доказом батьківства. Для підтвердження батьківства за КпШС слід спочатку підтвердити факти проживання однією сім’єю. Суд так і зазначив, що «висновок експерта не може бути взятий до уваги оскільки правовідносини щодо встановленні батьківства між сторонами спору повинні регулюватись нормами Кодексу про шлюб та сім’ю, який  був чинним на момент виникнення цих правовідносин і не передбачав такої підстави для встановлення батьківства».    

У свою чергу Позивач не надавав доказів, а свідки не підтвердили факту проживання та ведення спільного господарства з матір’ю дівчини до її народження, доказів спільного виховання та утримання дитини після її народження, як того вимагає КпШС.

Висновок: при вирішенні будь-якого питання слід вивчати усі можливі варіанти та обирати правильні тактику і стратегію ведення процесу… звертати увагу не тільки на наявність доказів, а й на їх «прийнятність»… і звісно слід звертати особливу увагу при виборі консультанта представника чи адвоката…


Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 553 | Додав: Admin9964 | Теги: визнання батьківства, сімейне право, Інститут права, Суд, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz