Неділя, 05.05.2024, 09:19

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2016 » Лютий » 11 » ВИВІЗ ДИТИНИ ЗА КОРДОН БЕЗ БАТЬКІВ
18:34
ВИВІЗ ДИТИНИ ЗА КОРДОН БЕЗ БАТЬКІВ

Ситуація в нашій країні, що склалась впродовж кількох останніх років спонукала до виїзду за межі України в пошуках кращої долі багатьох… А діти залишились тут… і рано чи пізно виникає бажання батьків у живому спілкуванні з дітьми… для цього іноді діти виїжджають « в гості»…

Що робити у ситуації коли дитина неповнолітня і хоче побачитись з батьками за межами України, як пересікти кордон без батьків???

Виїзд дітей-сиріт, дітей які позбавлені батьківського піклування, і які не досягли 16-ти річного віку попередньо має бути погоджений із службою у справах неповнолітніх та дітей  відповідної ради чи адміністрації.

Проте слід пам’ятати, що виїзд за межі України дітей що не досягли 16-ти річного віку, в супроводі одного із батьків чи в супроводі одного із прийомних батьків чи батьків вихователів здійснюється за згодою другого із батьків які завірена нотаріально. У вказаній ході має бути вказана країна виїзду та час перебування.

Нотаріус, звісно, може і відмовити у завіренні згоди на вивіз дитини, якщо це суперечить законодавству або з проханням звернулась особа, що не має відповідних повноважень чи не надано документів для здійснення нотаріусом такої дії.

У випадках виникнення сумнівних з точки зору права ситуацій нотаріус має повідомити про це відповідні правоохоронні органи. А якщо дійсність чи правдивість наданих нотаріусу документів викликає у нього сумнів то нотаріус має право залишити документи у себе і направити їх для надання висновку у відповідні експертні установи, тобто, для проведення експертизи.

Слід зауважити, що при завіренні підписів, нотаріус не підтверджує фактів які викладені в документі, а тільки підтверджує те, що підпис здійснено певною особою. Проте, перед завіренням підпису нотаріус, звісно, має добре ознайомитись з документом та перевірити наявність усіх вимог та умов завірення, а також встановити особу заявника. Заяви чи будь-які інші документи підписуються в присутності нотаріуса.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 786 | Додав: Admin9964 | Теги: адвокатти Тернополя, вивіз дитини закордон, Інститут права, консультація адвоката, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz