Вівторок, 07.05.2024, 21:39

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2015 » Жовтень » 5 » ТЛУМАЧЕННЯ ЗАПОВІТУ
16:23
ТЛУМАЧЕННЯ ЗАПОВІТУ

Нерідко виникають випадки коли зміст заповіту і його суть незрозуміла до кінця. Це призводить до конфліктів між спадкоємцями. Як правило такі спадкоємці являються родичами що, у свою чергу, ще більш загострює конфлікт.

Як бути?

Заповіт можна витлумачити. Це можна зробити тільки після відкриття спадщини і самими спадкоємцями.

А якщо робити коли кожен із спадкоємців тлумачить заповіт по-своєму?

У такому випадку заповіт може бути витлумачений судом.

Тобто, на вимогу одного із спадкоємців, або усіх спадкоємців, суд може постановити рішення про тлумачення змісту заповіту.

При тлумаченні змісту заповіту беруться до уваги однакове для всього змісту заповіту значення слів і понять, а також загальноприйняте у відповідній сфері відносин значення термінів.

Якщо буквальне значення слів і понять, а також загальноприйняте у відповідній сфері відносин значення термінів не дає змоги з'ясувати зміст окремих частин заповіту, їхній зміст встановлюється порівнянням відповідної частини заповіту зі змістом інших його частин, усім його змістом, намірами сторін.

Якщо за вказаними правилами немає можливості визначити справжню волю особи, яка вчинила заповіт, до уваги беруться мета заповіту, зміст попередніх переговорів та попередньої відомої волі, усталена практика відносин між сторонами, звичаї ділового обороту, подальша поведінка сторін, текст типового заповіту (договору) та інші обставини, що мають істотне значення. 

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 839 | Додав: Admin9964 | Теги: тернопіль, адвокат, заповіт, Інститут права, юридична консультація в Тернополі, спадкові спори, Правова допомога, Спадкове право, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz