Понеділок, 06.05.2024, 05:15

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2015 » Вересень » 25 » СПИСАННЯ КРЕДИТІВ ЗА ПРОЕКТОМ БАНКІРІВ ЩО ОТРИМАЮТЬ БАНКИ
11:24
СПИСАННЯ КРЕДИТІВ ЗА ПРОЕКТОМ БАНКІРІВ ЩО ОТРИМАЮТЬ БАНКИ

Але ж і свою вигоду банки втрачати не хочуть і у цьому законопроекті також на це можуть розраховувати.

Детальніше це виглядатиме так….

На протязі ще 3-х років після реструктуризації боржник зможе виплачувати позику з тими ж відсотками, які закріплено в договорі. Однак потім «пільговий» період завершиться, і відсоток дорівнюватиме індексу ставок за річними депозитами фізичних осіб у гривні +3%. Наразі ж відповідний індекс становить 21%. Тобто боржники погашатимуть кредит за ставкою близько 24% річних.

Навіть такі проценти будуть вигідні в разі чергового обвалу гривні, звісно, якщо він буде.

Проте додаткові проценти — не єдина компенсація, яку прагнуть отримати банкіри за свою щедрість. Нинішнє законодавство дає валютним позичальникам досить потужний інструмент у спілкуванні з банками — мораторій на стягнення предметів іпотеки. Відповідно ж до концепції мораторій буде знято вже за півроку після набрання чинності законом про реструктуризацію. Позичальники ж отримають 3 місяці для того, щоб звернутися до фінустанов (виняток становитимуть лише учасники АТО — на них обмеження не поширюватимуться).

Тобто після реструктуризації банки матимуть повне право сказати, що зробили все можливе для допомоги громадянам, які зазнали фінансових проблем, навіть списали частину боргу, але якщо ті й далі не можуть обслуговувати кредит, то мають покинути свої квартири.

Зважаючи на те, що реструктуризація — це завжди пошук компромісів, було б дивним, якби банкіри не прописали б вигоди і для себе. Однак найважливіше — чи погодяться на компроміс парламентарі, які в деяких випадках намагаються продемонструвати надмірну турботу про позичальників.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 508 | Додав: Admin9964 | Теги: юридична консультація, кредит, адвокат, Фінанси, Інститут права, банк, списання боргу, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz