Неділя, 05.05.2024, 01:08

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2015 » Квітень » 15 » СПАДКОВІ СПРАВИ (ч-1).
13:04
СПАДКОВІ СПРАВИ (ч-1).

Перші питання і відповіді…
Запитання від М.: «Мама померла і залишила мені хату. Потім я дізналась, що мама взяла в банку кредит та заставила хату. Але з банку до мене не дзвонили і не турбували. Я вже відкрила в нотаріуса спадкову справу і не знаю як далі бути. Чи може банк в мене забрати мамину хату? Коли це може статись?»
Часто виникають випадки коли люди спадкодавці (померлі) залишають своїм нащадкам (спадкоємцям) нерухоме майно, що перебуває в іпотеці (під заставою у банку у зв’язку з отриманням кредиту). Як бути?
Оскільки зі смертю боржника (позичальника) обов’язки по поверненню кредиту включаються в склад спадщини, то умови кредитного договору відносно строків повернення кредиту не застосовуються. Тут застосовуються строки визначені ст. ст. 1281, 1282 Цивільного Кодексу України відносно строків пред’явлення кредитором вимоги до спадкоємців і порядку задоволення вимог кредитора. Недотримання кредитором передбачених ст. 1281 ЦК України строків пред’явлення вимог позбавляє кредитора права вимоги до спадкоємців.
Тобто, кредиторові (банку) спадкодавця належить протягом шести місяців від дня, коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у вказані строки позбавляється права вимоги. А спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги.
Отже: спадкоємці повинні повідомити кредитора (банк) про відкриття спадщини, якщо їм відомо про борги спадкодавця. У разі такого неповідомлення – через рік після смерті спадкодавця кредитор втрачає право вимоги до спадкоємців.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 578 | Додав: Admin9964 | Теги: Тернопільська обласна громадська ор, Інститут права, Іван Парубій, того | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz