Субота, 27.04.2024, 22:30

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Лютий » 7 » Що треба знати водію, якщо його зупинив працівник ДАІ
11:10
Що треба знати водію, якщо його зупинив працівник ДАІ

даїДуже часто працівники ДАІ зупиняють автомобілі без видимих на то причин і вимагають у водіїв документи не пояснюючи причин зупинки, а подекуди і наводять вигадані причини зупинки. Звісно зупинивши автомобіль, оглянувши документи водія та автомобіль завжди знайдеться підстава до чого «придертись».

Цю історію нам розповів наш читач Валерій. Його друг Петро їхав у відрядження з Києва в Тернопіль. Їхав неспішно, правил дорожнього руху не порушував. І ось за Житомиром його зупинив працівник ДАІ, не пояснивши причин зупинки. Петро на вимогу автоінспектора подав водійське посвідчення та документи на автомобіль. На запитання Петра про причину зупинки, автоінспектор повідомив, що зупиняють усі автомобілі з номерними знаками Тернопільської та Львівської реєстрації, тобто нічого страшного немає,оскільки  це просто «планова перевірка». Петро подумав, що це якимось чином пов’язано з подіями в Києві і не надав цьому уваги.
Автоінспектор пішов у свій автомобіль і за якийсь час повернувсь із якимось документом та надав Петру його підписати при цьому повідомивши, що перевірку той пройшов і отримавши копію документа може їхати далі. Петро чемно підписав документ, взяв його копію і вражений делікатністю автоінспектора поїхав далі.
Уважно вивчивши вдома отриману, до речі, майже зовсім нечитабельну копію документа був вражений – це протокол про адміністративне правопорушення за відсутність у водія страхового полісу.
Слід зазначити, що у Петра на той момент дійсно не було із собою страхового полісу, а тільки наклеєний стікер на лобовому склі.

парубійТак все ж, які ж документи має мати при собі водій і  як здійснюється їх перевірка працівником ДАІ? З цим запитання ” Місто” звернулось до адвоката Правозахисної громадської організації "Інститут Права” Івана Парубія.

Водій зобов’язаний мати при собі і на вимогу працівника ДАІ показати – саме показати, а не передавати в руки для перевірки:
Водійське посвідчення;
Реєстраційний документ на транспортний засіб. Довіреність на управління транспортним засобом не вимагається.
Страховий поліс (сертифікат) про укладення договору страхування цивільної відповідальності. Слід зауважити, що має бути саме страховий поліс (сертифікат «Зелена карта»), а не спеціальний знак (стікер). Водії які звільнені від обов’язково страхування повинні мати при собі відповідні документи, що це підтверджують.
Ліцензійну карточку у випадку надання послуг по перевезенню пасажирів і небезпечних вантажів.

Крім цього слід мати на увазі, що працівник ДАІ являється працівником міліції і має право перевіряти у громадян при підозрі в скоєнні правопорушення документи що посвідчують особу. Такі документи перевіряються автоінспектором у випадку зупинки транспортного засобу з різних причин основними з яких є:
Порушення водієм правил дорожнього руху;
Відсутності номерного знаку на транспортному засобі або наявності номерного знака, що не відповідає встановленим вимогам, або якщо він закріплений на невідповідному місці чи закритий іншими предметами або забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів;
Наявності ознак, що свідчать про технічні несправності транспортного засобу;
Наявності даних про причетність транспортного засобу до вчинення ДТП.

Правозахисна громадська організація "Інститут Права”
Адвокат Іван Парубій – 097-437-67-59

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 1273 | Додав: Admin9964 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz