Субота, 04.05.2024, 22:58

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2016 » Лютий » 6 » РЕЄСТРАЦІЯ НЕРУХОМОСТІ - НОВІ ПРАВИЛА
17:07
РЕЄСТРАЦІЯ НЕРУХОМОСТІ - НОВІ ПРАВИЛА

З 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

Відповідно до нової редакції закону, державна реєстрація прав здійснюється відповідно до заяви заявника, після чого нотаріус (або його помічник) формує і друкує заяву у двох примірниках, на яких заявник  і нотаріус проставляють свої підписи. Один примірник заяви надається заявнику, а другий долучається до документів які надані для держреєстрації  прав.

Після підписання заяви нотаріус реєструє заяву в базі даних. Моментом прийняття заяви є дата і час його її реєстрації в базі даних заяв.

Разом із заявою заявник повинен надати оригінали документів, необхідних для відповідної реєстрації та доказів сплати адміністративного збору та/або оплати за надання інформації з державного реєстру прав, якщо заявник не звільнений від їх сплати.

З наданих оригіналів документів для державної реєстрації прав нотаріус виготовляє електронні копії. За результатами розгляду заяви та документів, наданих для державної реєстрації прав, нотаріус і реєстратор приймають рішення про реєстрацію або відмову від реєстрації прав.

Після цього нотаріус робить відповідний запис у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та після формує інформацію з нього.

Інформація з держреєстру прав, на прохання заявника, може бути надана йому в письмовій (паперовій) формі без використання спеціальних бланків, підписана нотаріусом із проставлянням його печатки.

Всі документи зберігаються в електронному вигляді в цьому реєстрі.

Інформація з держреєстру прав в паперовому або в електронному вигляді має юридичну силу і містить обов'язкове посилання до державного реєстру прав.

Разом з тим, видача будь-яких документів державним реєстратором в паперовому вигляді на новостворену власність – не передбачено діючим законодавством. Зареєстровані права власності можна перевірити на державному реєстрі.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 645 | Додав: Admin9964 | Теги: нерухомість, нові правила реєстрації, Інститут права, юридична консультація в Тернополі, реєстрація нерухомості, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz