Понеділок, 29.04.2024, 14:37

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2017 » Січень » 14 » ПРОБЛЕМАТИКА СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ У НЕРУХОМОМУ МАЙНІ
16:07
ПРОБЛЕМАТИКА СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ У НЕРУХОМОМУ МАЙНІ

Як бути коли ви тільки співвласник квартири (будинку), а жити у ній разом неможливо?

Є в житті випадки, коли квартира (будинок) належать багатьом особам – співвласникам. Користування таким житлом є доволі проблематичним бо у кожного співвласника є своє бачення. А про можливість володіння таким житлом і повній мірі залишається тільки мріяти.

Виходом може бути «реальний» поділ квартири (будинку) і кожен житиме у своїй частині.

А якщо «реальний» (з окремими входами, окремими кімнатами…) поділ неможливий?

Тоді, логічно прийняти рішення, що подальше спільне проживання неможливе і ви вирішили «з’їхати з жилплощі»… Виникає питання - а що ж робити із своєю часткою? Продати? А хто ж купить частку у квартирі (будинку), кому таке «щастя» потрібне?

Звісно є і випадки коли співвласник майна позбувається належної йому частки в спільному майні шляхом отримання від інших співвласників компенсації вартості належної йому частки, тоді усе просто. А якщо ні?

І з такої ситуації теж є вихід.

Наприклад, ви все ж таки прийняли рішення про продаж своєї частки і запропонували співвласнику (співвласникам) виплатити вам компенсацію за свою частку у квартирі (будинку), а вони не погодились. Що ж робити? Як бути?

Слід звернутись до суду із позовом до співвласника майна про позбавлення вас права власності на частку із виплатою вам компенсації.

Суд має виважено розглянути справу, а ви маєте переконати суд в підставності свого позову.

Розглядаючи справу суд виходитиме із засад справедливості, добросовісності та розумності і враховуватиме при вирішенні спору інтереси обох сторін.

При розгляді такої справи - заявленні вимоги одного зі співвласників про припинення його права на частку у спільному майні шляхом отримання від інших співвласників грошової компенсації вартості його частки, виділ якої є неможливим, суд має встановити (а ви їх маєте довести) обставини від яких і буде залежати яке ж рішення він прийме, зокрема:

- чи дійсно є неможливим виділ належної позивачу частки в натурі або чи не допускається такий виділ згідно із законом;

- чи користуються спільним майном інші співвласники – відповідачі по справі;

- чи сплачується іншими співвласниками, які володіють та користуються майном, матеріальна компенсація позивачу за таке володіння та користування;

-  чи спроможні інші співвласники виплатити позивачу компенсацію в рахунок визнання за ними права власності на спільне майно та чи не становитиме це для них надмірний тягар.

 

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 493 | Додав: Admin9964 | Теги: поділ майна, Інститут права, спільна власність нерухомості, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz