Вівторок, 07.05.2024, 17:52

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2015 » Жовтень » 6 » ПОЗБАВЛЕННЯ БАТЬКІВСЬКИХ ПРАВ 1
09:51
ПОЗБАВЛЕННЯ БАТЬКІВСЬКИХ ПРАВ 1

Що таке позбавлення батьківських прав?

 Позбавлення  батьківських  прав  - це позбавлення батьків прав на виховання дитини,  захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно її утримують, та 
ін., що  надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті спорідненості з  нею.

Позбавити батьківських прав можна тільки повнолітніх батьків у випадках:-  їх ухилення від виконання своїх обов'язків  по  вихованню дитини; - батьки являються хронічними алкоголіками або наркоманами; - батьки вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва; - засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини. 

Позбавлення батьківських прав неповнолітніх батька, матері можливе лише  у 
випадках:

- батьки не забрали  дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони  здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування; 

- жорстоко поводяться з дитиною;

- засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.

 Не можна позбавити батьківських прав особу, яка не виконує своїх батьківських   обов'язків унаслідок душевної хвороби, недоумства чи іншого тяжкого захворювання (крім   хронічного алкоголізму чи наркоманії) або з інших не залежних від неї причин. 

Позбавлення батьківських прав - це  крайній захід впливу на осіб, які не виконують батьківських обов'язків, а тому питання про його застосування слід вирішувати лише після повного, всебічного, об'єктивного з'ясування обставин справи, зокрема ставлення батьків до дітей.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 631 | Додав: Admin9964 | Теги: адвокат в Тернополі, адвокат, діти, позбавлення батьківських прав, юридична консультація, сімейне право, Інститут права, правова допомог, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz