Субота, 04.05.2024, 20:48

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2017 » Лютий » 18 » ПЕРЕВІРКА БІЗНЕСУ
12:34
ПЕРЕВІРКА БІЗНЕСУ

7 лютого 2017 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №6042 «Про внесення змін до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (щодо належного захисту законних інтересів суб’єктів господарювання під час державного нагляду).

 

У пояснювальній записці, зазначається, що ситуація, пов’язана з проведенням позапланових заходів нагляду (контролю) у господарській діяльності, останнім часом загострюється. З боку госпсуб’єктів (особливо малого бізнесу) збільшились скарги на безпідставні позапланові перевірки.

Крім того, Закон №877-V містить прогалини, що надають можливості для зловживань контролерами. Наприклад, відмова надати посвідчення (направлення) на перевірку є підставою для недопуску посадових осіб до перевірки, а в той же час надання посвідчення (направлення), що складене з недоліками, такою підставою не вважається.

Інші окремі положення Закону також надають посадовим особам контролюючих органів можливості для проведення позапланових заходів нагляду (контролю) без достатніх на те підстав. Такі положення потребують приведення у відповідність до основних засад та принципів господарського законодавства.

 

Що пропонується?

Метою законопроекту є встановлення більш чітких правил для проведення позапланових заходів контролю (нагляду) та надання додаткових можливостей госпсуб’єктам у сфері спонукання (зобов’язання) посадових осіб контролюючих органів виконувати обов’язкові вимоги закону.

Законопроектом, зокрема, пропонується:

1) Встановити, що підстава для проведення позапланового заходу контролю (нагляду) – це положення чинного закону, що надає повноваження для проведення такого заходу.

2) Визначити, що у разі, якщо позаплановий захід потребує погодження відповідного центрального органу виконавчої влади, документ про таке погодження посадові особи контролюючого органу повинні пред’явити одночасно з посвідченням (направленням) на перевірку.

3) Врегулювати, що підставою для недопуску посадових осіб контролюючих органів до позапланових заходів контролю (нагляду) є не лише ненадання відповідних документів, але й якщо один з таких документів – посвідчення (направлення) на перевірку – не має всіх передбачених законом відомостей.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 376 | Додав: Admin9964 | Теги: законопроект, Перевірка бізнесу, Інститут права, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz