Субота, 04.05.2024, 23:01

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Січень » 13 » Обмеження виїзду за межі України (Частина-2)
16:02
Обмеження виїзду за межі України (Частина-2)
Питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України вирішується судом за пра­вилами цивільного судочинства в порядку, пе­редбаченому ст. 3771 ЦПК. Тобто, заборона виїзду застосовується до боржників щодо яких відкрито виконавче провадження, за будь-якими виконавчими документами, і органом ДВС здійснюється  їх примусове вико­нання.

Розгляду судом такого питання передує подання державного виконавця.

Які ж вимоги до цього подання?

Таке подання державним виконавцем може вносились і з метою виконання постанов та рішень судів, і з метою виконання постанов органів ДАІ про стягнення штрафів з водіїв, і з метою виконання, і з метою стягнення комунальних платежів, і з метою виконання  виконавчих написів нотаріусів, тощо.

Подання державного виконавця вирішується су­дом за місцезнаходженням органу ДВС.

У випадку заміни державного виконавця піс­ля відкриття виконавчого провадження до по­дання мають бути додані документи, які підтвер­джують, що з поданням до суду звернувся саме той виконавець, який здійснює виконання за конкретним виконавчим документом.

Подання державного виконавця має бути обов’язково погоджено начальником ДВС.

Подання підписуєть­ся державним виконавцем із зазначенням дати його подання.

Трапляються ви­падки, коли суди відкривають провадження у справі за поданнями посадових осіб ДВС, не перевіривши, чи повноважною особою воно подано – це неправильно.

Подання повинно містити:

а) найменування суду, до якого направляєть­ся подання;

б) реквізити виконавчого документа, який пе­ребуває на виконанні;

в) реквізити виконавчого провадження;

г)                прізвище, ім'я та по батькові особи (борж­ника), дату народження (число, місяць, рік);

ґ)  підтвердження факту ухилення боржника від виконання своїх зобов'язань.

У поданні мають бути визначені заходи (тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України з вилученням паспортного документа чи без такого), найменування органів, які мають їх здійснити. У разі тимчасового обмеження особи (боржника) у праві виїзду за межі України з вилу­ченням паспортного документа зазначаються вид паспортного документа (для громадян України — дипломатичний паспорт, службовий паспорт, паспорт громадянина України, паспорт громадя­нина України для виїзду за кордон, посвідчення особи моряка тощо; для іноземців та осіб без гро­мадянства — паспортний документ, що підтвер­джує громадянство іноземця або посвідчує особу без громадянства), його серія та номер, а також найменування та місцезнаходження державного органу, до якого повинен надсилатися вилучений паспортний документ.

Для забезпечення контролю щодо осіб (борж­ників) та проведення їх однозначної ідентифікації під час перетинання ними державного кордону України потрібно зазначати прізвища та імена:

а)                громадян України — тільки українськими літерами;

б)громадян Російської Федерації та Республі­ки Білорусь — тільки російськими літерами;

в)іноземців та осіб без громадянства — тільки латинськими літерами (ці дані містяться у машино­зчитувальній зоні його паспортного документа, а за її відсутності — з надрукованих на цій сторінці паспортного документа даних про особу).

До подання додаються копії виконавчого документа, постанови про відкриття виконавчого провадження та копії інших документів (за потре­би). У поданні також можуть зазначатися адреса місця проживання боржника та інші відомості, які відомі про цю особу державному виконавцю.

У випадку внесення подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керів­ника боржника-юридичної особи до подання додається витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, в якому зазначається хто є керівником юридичної особи-боржника.

Копії документів, які додаються до подання, мають були на­лежним чином засвідчені.

Про направлення до суду подання щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду державний виконавець повідомляє борж­ника.

Наведене є дуже важливим, оскільки такі процесуальні питання суттєво впливають на результат при оскарженні ухвали про заборону виїзду судів першої інстанції.

Підсумок – Вам слід звертати увагу на таке:

-    чи вніс подання державний виконавець котрий здійснює виконавче провадження;

-    чи погоджено подання начальником ДВС;

-    чи внесено подання державного виконавця до суду за місцем знаходження органу ДВС;

-    чи вмотивовано подання – доведено умисел боржника спрямований на невиконання зобов’язань.

У випадку надходження до суду подання дер­жавного виконавця, поданого з порушенням пра­вил підсудності, суддя повертає подання державного виконавця для подання до належного суду.

При неналежному оформленні подання дер­жавного виконавця суд має залишити подання без руху, надаючи державному виконавцю строк для усунення недоліків, а в разі невиконання такої ухвали — повернути це подання.




        
Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 776 | Додав: Admin9964 | Теги: Тернопільська обласна громадська ор, Парубій, І.Парубій, Інститут права, правозахисна, Іван Парубій, того | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz