П`ятниця, 03.05.2024, 17:39

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Жовтень » 21 » Новели спадкування майна «на селі».
10:43
Новели спадкування майна «на селі».

20 жовтня 2014 року Верховною Радою України ухвалено внесення змін до деяких законодавчих актів України за яким скасовується проведення оцінки майна у випадках його спадкування.
Тобто, скасовано обов’язкове проведення оцінки майна у випадках його спадкування спадкоємцями першої та другої черги за законом і за правом представлення до яких, зокрема, належать діти спадкодавця, онуки, рідні брати та сестри, той з подружжя, який його пережив, батьки. Одночасно скасовано проведення оцінки майна у випадку спадкування спадщини, яка оподатковується за нульовою ставкою податку.
Ці зміни мають набути чинності вже на наступний день після офіційного опублікування Закону.

Тепер людині (спадкоємцю), що хоче прийняти спадщину, але на час її відкриття не проживала постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу або в сільських населених пунктах – уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування заяву про прийняття спадщини.

У сільських населених пунктах уповноважені на це посадові особи органу місцевого самоврядування вчиняють такі нотаріальні дії:
1) вживають заходів щодо охорони спадкового майна;
2) посвідчують заповіти (крім секретних);
3) видають дублікати посвідчених ними документів;
4) засвідчують вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них;
5) засвідчують справжність підпису на документах;
6) видають свідоцтва про право на спадщину;
7) видають свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя.

Проте, є й певні застереження. Так, для видачі свідоцтва про право на спадщину і видачі свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя (передбачені вище у п.п. 6,7) уповноважена посадова особа органу місцевого самоврядування має мати вищу юридичну освіту, досвід роботи у галузі права не менше трьох років, а також пройти протягом року стажування у державній нотаріальній конторі або приватного нотаріуса, завершити навчання щодо роботи з єдиними та державними реєстрами, що функціонують в системі Міністерства юстиції України, та скласти іспит із спадкового права. Ці зміни мають набути чинності з 1 січня 2016 року.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 1186 | Додав: Admin9964 | Теги: Тернопільська обласна громадська ор, Парубій Іван, Інститут права, того | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz