Понеділок, 29.04.2024, 17:30

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2017 » Січень » 16 » Як поділити машину (автомобіль) при розлученні?
11:05
Як поділити машину (автомобіль) при розлученні?

Іноді сімейні стосунки дають «тріщину», люди розлучаються… Проте, саме розлученні не знімає усіх проблем, а й навіть їх загострює. Наприклад, залишається спільне майно, скажімо - автомобіль… Яка його подальша доля? Як ним користуватись? Кому він належить?

Слід пам'ятати, що дуже важливим етапом у юридичній роботі по справі про розподіл машини (про розділ автомобіля) є визначення способу його поділу. Для цього необхідно враховувати цілий комплекс юридично значимих фактів.

Розглянемо кілька способів розділу автомобіля подружжям при розділі спільного майна.

Спосіб 1:

Найбільш поширеним способом розділити машину (автомобіль) при розлученні - це залишити автомобіль у власності одного з подружжя, зобов'язавши його при цьому виплатити іншому грошову компенсацію вартості інших 50% автомобіля. Також, важливе значення при такому способі розподілу машини (автомобіля) при розлученні має факт проведення експертної оцінки автомобіля, який ділиться між подружжям.

Важливо: при такому розділі автомобіля слід звертати увагу на зниження вартості машини, наприклад, внаслідок ремонту або ДТП, а також, враховувати знос автомобіля.

Спосіб 2:

Несподіванкою може закінчиться процес поділу автомобіля між подружжям якщо суд постановить рішення про розділ машини по ½ кожному. Такий варіант розділу, як правило, найменш бажаний для обох сторін, оскільки в силу специфіки такого майна, не вирішує спір по суті.

Важливо: про такому поділі подружжя будуть змушені повторно звертатися до суду для встановлення порядку користування таким способом розділеним автомобілем.

Спосіб 3:

Суд може присудити автомобіль повністю одному з подружжя, а іншому може відійти інше майно (при його наявності).

Це тільки деякі зі способів розподілу машини при розлученні подружжя.

На практиці застосовуються й інші способи розділу автомобіля подружжям, у тому числі і поділ автомобіля, який знаходиться під заставою або обтяженого кредитними зобов'язаннями.

Важливо: позов має бути складений так, щоб розділ машини пройшов з урахуванням інтересів усіх сторін.

Також, бажано, при подачі позову про розподіл машини подати до суду клопотання про забезпечення позову шляхом накладення арешту на автомобіль та передачі машини, документів та ключів позивачеві, так як до винесення судового рішення автомобіль може бути проданий, розібраний на запчастини і т.п.

Важливо: розділ автомобіля при розлученні подружжям може закінчиться по-різному (аж до відмови в задоволенні позову) якщо невірно сформулювати позовні вимоги. Залежно від наявності багатьох обставин, таких наприклад як: наявності кредиту на подільний автомобіль, або на інші цілі і хто є позичальником, наявність іншого майна, що є спільним сумісним майном подружжя, наприклад: нерухомість, депозити, інший автомобіль і т.п. суди можуть приймати різні рішення.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 924 | Додав: Admin9964 | Теги: поділ машини, поділ автомобіля, поділ майна, Інститут права, Розлучення, Іван Парубій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz