П`ятниця, 03.05.2024, 23:53

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Грудень » 8 » Громадські активісти мають намір покращити ситуацію в аграрній сфері.
09:59
Громадські активісти мають намір покращити ситуацію в аграрній сфері.

У Тернополі відбулася прес-конференція громадської організації «Спілка власників землі», на якій було презентовано для ЗМІ проект «Підвищення рівня ефективності державної політики в аграрному секторі Тернопільської області», що виконується  в рамках грантової Програми  Проекту USAID АгроІнвест.

- Упродовж усіх років незалежності України експерти та влада не перестають наголошувати на тому, що наша держава має велике аграрне майбутнє, — зазначила у своєму виступі Лариса Римар —  керівник проекту, голова «Спілки власників землі» .  - Адже в нас  27,8 млн. га землі, що становить 8,7% від світових площ чорноземів. Наприкінці нинішнього сільськогосподарського року в ході брифінгу нині екс-міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка констатував, що українські аграрії зібрали понад  60 млн тонн зернових. Ми маємо можливість вийти в лідери експортерів зерна в світі, спроможні нагодувати принаймні всю Європу. Але, на жаль, поки не можемо нагодувати самих себе, забезпечити власному народові достойне життя.

Чому так відбувається, що заважає Україні з її величезним аграрним ресурсом стати успішною? Відповіді на ці та низку інших запитань, що стосуються проблем сільського господарства, намагається знайти Тернопільська обласна громадська організація «Спілка власників землі», працюючи над проектом «Підвищення рівня ефективності державної політики в аграрному секторі Тернопільської області». Проект виконується в рамках грантової Програми Проекту USAID АгроІнвест «Формування спроможності обласних (регіональних) галузевих асоціацій агропромислового комплексу брати участь у обговоренні, формулюванні та впровадженні аграрної політики на місцевому рівні і відстоювати інтереси своїх членів».

Як зауважила Лариса Римар, питання, над якими працюватимуть учасники проекту, надважливі для нашого регіону. Адже Тернопільська область за структурою виробництва та ресурсною базою вважається аграрною — понад 60% валової продукції в нашому краї виробляється в аграрному секторі економіки.

— За даними головного управління статистики в області на 1 листопада 2014 року всіма категоріями господарств краю намолочено 2118,2 тисячі тонн зернових культур, що на 18,7% більше, ніж на 1 листопада 2013-го. Урожайність зернових культур (включаючи кукурудзу) становить 52,6 ц з 1 га, що на 8,6 ц більше порівняно з 1 листопада 2013 року, — сказала Лариса Римар. — Наші аграрії вміють і можуть працювати. Якщо державна політика щодо села буде ефективною, то результати цієї працю стануть ще вагомішими.

Партнером спілки в рамках проекту — Тернопільським відділенням Асоціації платників податків у області відкрито «гарячу» лінію, за допомогою якої відповіді на запитання зможуть отримати всі ті, хто їх потребує. «Гаряча» лінія працює з 9 год по 17 год. щодня, окрім вихідних, за номером телефону в Тернополі 55-00-27.

— Важливість теми, піднятої проектом, відчуваємо вже тепер за кількістю телефонних дзвінків, які отримуємо після оприлюднення номера телефону «гарячої» лінії, — каже координатор «гарячої» лінії, юрист ТВ ВГО «Асоціація платників податків України» в Тернопільській області Ольга Мазаєва, — Селяни, фермери, навіть містяни телефонують, щоб отримати консультації. А тематика проблем дуже широка — від урегулювання межових спорів до умов розірвання договорів оренди паїв.

За словами юрист-консультанта проекту, голови Тернопільської обласної громадської організації «Інститут права» Івана Парубія в межах проекту громадянам, сільгосппідприємствам, фермерським господарствам будуть надаватися не тільки консультації з правових питань, що стосуються агровиробництва, а й у разі необхідності залучатимуться спеціалісти з інших галузей права, щоб детальніше вивчити проблему, з якою людина звертається, й допомогти її розв’язати.

— Якщо буде необхідність, ми готові захищати тих, хто до нас звертається, й в судах, — сказав Іван Парубій.

Учасники прес-конференції відповіли на запитання журналістів щодо проектної діяльності та очікуваних результатів проекту.

ДОВІДКОВО. АгроІнвест – це п’ятирічна програма USAID,  розроблена з метою надання технічного супроводу для пришвидшення та розширення відновлення економіки України, а також сприяння збільшенню внеску України до міжнародних зусиль із забезпечення продовольчої безпеки. Проект складається з трьох компонентів, які виконуються одночасно:

Компонент 1: Підтримка стабільної, орієнтованої на ринок аграрної політики.

Компонент 2: Стимулювання доступу до фінансування для малих та середніх сільгоспвиробників.

Компонент 3: Сприяння розвитку інфраструктури ринку для малих та середніх сільгоспвиробників.

Реалізація «Програма формування спроможності обласних (регіональних) галузевих асоціацій агропромислового комплексу (АПК) брати участь у обговоренні, формулюванні та впровадженні аграрної політики на місцевому рівні і відстоювати інтереси своїх членів» сприятиме досягненню загальних цілей Проекту USAID АгроІнвест, що полягають у прискоренні реформування аграрної політики, орієнтованої на ринок, та зміцненні галузевих асоціацій АПК шляхом виведення їх на рівень самодостатності і сталого функціонування через збільшення кількості членів таких асоціацій, які одержували б реальні вигоди від роботи асоціацій, зокрема у сфері аналізу і впровадження аграрної політики та відстоювання інтересів своїх членів як на місцевому, так і на національному рівнях.

 

 

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 729 | Додав: Admin9964 | Теги: Інститут права, Іван Парубій, того | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz