Неділя, 05.05.2024, 04:59

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2015 » Квітень » 2 » Громадська рада при ГУ ДФС в Тернопільській області провела чергове засідання
09:33
Громадська рада при ГУ ДФС в Тернопільській області провела чергове засідання

Важливі питання, що виникають у процесі здійснення підприємницької діяльності, реформування Державної фіскальної служби України та основні напрямки роботи фіскальних та митних органів на 2015 рік розглянуто на черговомузасіданні Громадської ради при Головному управлінні ДФС.

Звертаючись до членів Громадської ради начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат зауважив, що система в якій працюють фіскальні та митні органи потребує кардинальних змін. Концепція реформування податкової служби передбачає скорочення чисельності працівників і водночас збільшення рівня заробітної плати тим працівникам, які працюватимуть надалі в службі і кваліфіковано виконуватимуть свою роботу. Концепція реформування знаходиться в стадії розробки на центральному рівні. Тільки після її оприлюднення та введення в дію можна буде реально оцінити переваги та перспективи для покращення роботи.

У своєму виступі начальник Тернопільської митниці ДФС Володимир Марцинюк зупинився на забезпеченні виконання митницею норм Закону України від 28.12.2014 № 73-VIII «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року» щодо справляння додаткового імпортного збору, мінімізації потенційних ризиків заниження бази оподаткування.

Зауважив, що митниця завжди готова до обговорення з представниками Громадської ради, суб’єктами ЗЕД, іншими зацікавленими особами питань та пропозицій щодо існуючої проблематики в частині удосконалення митного законодавства. На завершення свого виступу В. Марцинюк зазначив, що не виключає можливості радикальних змін при реформуванні Державної фіскальної служби,  які усунуть дублювання функцій у напрямку адміністрування податків і зборів  та виведуть роботу територіальних органів на новий рівень їх діяльності.

Жвава дискусія виникла під час обговорення питання щодо адміністрування ЄСВ. Члени Громадської ради вважають недосконалими зміни в законодавстві по єдиному соціальному внеску і вважають їх такими, які потребують доопрацювання. Для більш змістовного діалогу на засідання Громадської ради було запрошено заступника начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в області Андрія Руцького, який розповів присутнім про те, що з прийняттям Закону України від 28 грудня 2014 року № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», який набрав чинності з 1 січня 2015 року, роботодавцям надано право на застосування коефіцієнта понижуючої ставки єдиного внеску. Це стало значним кроком у реформуванні сплати єдиного внеску. Відповідно до змін, які внесені Законом № 219, який набув чинності з 13.03.2015 р., щодо застосування понижуючого коефіцієнта, тепер претендувати на зменшення витрат з ЄСВ, за умови дотриманням умов, можуть юрособи, у тому числі їх філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами, фізичні особи – підприємці та фізособи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, фізичні особи, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту),  органи, які виплачують допомогу по тимчасовій непрацездатності та допомогу по вагітності та пологах.

В ході дискусії вирішено при Громадській раді створити робочу групу з питань адміністрування ЄСВ та винести це питання на наступне засідання дорадчого органу. Опрацьовані пропозиції будуть надані керівництву Державної фіскальної служби України. Серед іншого під час засідання було затверджено план роботи Громадської ради на 2015 рік, а також розглядались питання щодо опису майна у податкову заставу та стан роботи ГУ ДФС у Тернопільській області зі зверненнями громадян.

На завершення засідання голова Громадської ради при ГУ ДФС в області Роман Суслов подякував учасникам за змістовну та продуктивну роботу, а такожза активну позицію всіх членів Громадської ради, спрямовану на вдосконалення податкового та митного законодавства.

Категорія: Головна сторінка | Переглядів: 673 | Додав: Admin9964 | Теги: Тернопільська обласна громадська ор, Інститут права, Іван Парубій, того | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz