Субота, 04.05.2024, 06:06

Головна Форум Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
НАПРЯМКИ РОБОТИ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Вересень » 10 » Газета "Місто"
10:17
Газета "Місто"

Як колекторська контора намагалася вибити з тернополянина неіснуючий борг

18 червня 2008 року між відкритим акціонерним товариством «Сведбанк» та жителем Тернополя Віктором Горошком був укладений кредитний договір.

 

У відповідності до умов договору тернополянин отримав на споживчі цілі в кредит грошові кошти у розмірі 15900 гривень із строком повернення до 18 червня 2011 року під 36 % річних за користування коштами кредиту.

Підписавши договір, пан Віктор надав також банку згоду на те, що фінансова установа має право повністю, або частково передати (відчужити) свої права та зобов’язання за цим договором третій особі без додаткового отримання згоди тернополянина як позичальника.

У подальшому все складалося добре, допоки не грянула світова фінансово-економічна криза. Як результат, пан Віктор не зміг належним чином та завчасно вносити чергові платежі з метою виконання у повному обсязі умов кредитного договору, внаслідок чого виникла незначна заборгованість перед банком.

А далі – цікавіше. З початку лютого 2011 року на домашній номер Віктора Горошка, а також на номер його мобільника почали телефонувати невідомі особи та вимагати від тернополянина сплатити… борг у розмірі приблизно 70000 гривень (!).

Оскільки дзвінки з відвертими погрозами не припинялися, панові Віктору  довелося змінити номер мобільного телефону та відключати час від часу стаціонарний телефон, а в подальшому і взагалі знятись з реєстраційного обліку за попередньою адресою й узагалі змінити тимчасово місце свого проживання.

Однак погрози тривали. В липні 2011 року, уже за новою адресою, почали надходити письмові повідомлення від заступника директора департаменту по роботі з проблемною заборгованістю ТОВ «Кредит Колекшн Груп» Сташука В.В., про те, що Віктор Горошко зобов’язаний внести на рахунки даного товариства грошову суму у розмірі 69999,73 грн., як борг перед даним товариством, в іншому випадку, в разі неоплати, на місце його проживання прибуде інспектор даного товариства, який оцінить матеріальний стан, перевірить наявність майна та здійснить дії, пов’язані із подальшою його конфіскацією.

За словами пана Віктора, отриманим повідомленням він був дуже здивований, адже про дане товариство – «Кредит Колекшн Груп» – чув уперше, ніяких кредитних зобов’язань із ним не укладав, і не міг збагнути підставність їхніх вимог.

В подальшому майже щомісяця надходили інші, майже аналогічні, письмові повідомлення від ТОВ «Кредит Колекшн Груп» із вимогами в погрозливій формі про внесення коштів на рахунок даного товариства. Одні повідомлення були адресовані від імені заступника директора департаменту по роботі з проблемною заборгованістю ТОВ «Кредит Колекшн Груп» Сташука В.В., інші від директора департаменту економічної безпеки ТОВ «Кредит Колекшн Груп», треті від заступника директора із питань судової практики Паламарчука М.А., ще інші від директора Департаменту по роботі з проблемною заборгованістю ТОВ «Кредит Колекшн Груп» Чабан В.П. тощо.

У даних повідомленнях йшлося про те, що ТОВ «Кредит Колекшн Груп» нібито є кредитором за тим самим кредитним договором, який Віктор Горошко укладав у далекому 2088-му зі «Сведбанком», тож тепер він зобов’язаний погашати свою заборгованість за даним договором, шляхом внесення коштів вже не на рахунки банку, а даного товариства.

Спершу, не розібравшись у підставності та законності вимог ТОВ «Кредит Колекшн Груп», пан Віктор без будь-яких сумнівів та підозри стосовно того, що дане товариство може бути неналежним кредитором, який просто шахрайським способом бажає заволодіти його грошима, почав на вказаний товариством рахунок в період із квітня 2012 року по січень 2013 року вносити грошові кошти, оскільки вважав, що погашає свою заборгованість за кредитним договором із банком. Кошти на рахунок вищезазначеного товариства вносились у вигляді чергових платежів у розмірі від 500 до 1000 гривень. Загалом на рахунок товариства «Кредит Колекшн Груп» було переказано коштів на загальну суму 9000 гривень.

Однак чим більше тернополянин вносив коштів на рахунки товариства, тим інтенсивніше на його мою адресу дане товариство надсилало письмових вимог погрозливої і навіть образливої форми. За словами пана Віктора, робилося це для того, «щоб ще більше вплинути на мій психологічний стан і спонукати мене до внесення більших грошових сум на рахунки даного товариства».

– Я неодноразово намагався в ПАТ «Сведбанк» дізнатись про законність та підставність вимог ТзОВ «Кредит Колекшн Груп». Однак на мої неодноразові вимоги відповіді з банку не надходили, а у Тернополі відділення даного банку взагалі було ліквідоване, – зазначає Віктор Горошко.

Зрештою, ТОВ «Кредит Колекшн Груп» надіслало фотокопію договору факторингу №6 від 23 березня 2011 року, укладеного між ПАТ «Сведбанк» в особі голови правління АТ «Сведбанк» Холода С.В., та ТОВ «Кредит Колекшн Груп» в особі генерального директора Гжегожа Копаніажа. 

– Однак зміст даного договору та додатки до нього не тільки не були належним чином завірені сторонами договору (підписами уповноваженими особами сторін договору, відтисками мокрих печаток юридичних осіб), а й були неповними, що вказувало на фіктивність договору як такого, – каже тернополянин. 

Також у цьому договорі взагалі не йшлося про відчуження «Сведбанком» права вимоги заборгованості від боржника В.Горошка на користь товариства «Кредит Колекшн Груп».

Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння тернополянина, стали письмові повідомлення від «Кредит Колекшн Груп» про притягнення Віктора Горошка до кримінальної відповідальності шляхом відкриття стосовно нього кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 Кримінального кодексу України, через невнесення на рахунки товариства грошових коштів у розмірі 60999,73 грн.

– Хочу зазначити, що на рахунки даного товариства я в подальшому жодних коштів не буду перераховувати, оскільки, як зазначив вище, із даним товариством ніяких угод, договорів не укладав і боргових зобов’язань перед ним не маю. Вимоги ТзОВ «Кредит Колекшн Груп» стосовно мене є безпідставними. Дії посадових осіб ТзОВ «Кредит Колекшн Груп» розцінюю не тільки як незаконне втручання в моє особисте життя, що потребує захисту, а своїми діями посадові особи ТзОВ «Кредит Колекшн Груп», ввівши мене в оману, в період із лютого 2011 р. по січень 2013 року, шахрайським способом заволоділи моїми грошима на загальну суму у розмірі 9000 гривень, чим заподіяли мені шкоду на вказану суму та на нинішній день продовжують свою злочинну діяльність, спрямовану на заволодіння шахрайським способом моїми грошима в розмірі 60999 гривень, – каже ошуканий тернополянин. – Виходячи з викладеного, вважаю, що вищевказані особи вчинили злочинно карне діяння, та підлягають притягненню до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ст.ст. 190, 355, 366 КК України.

Категорія: Архів ЗМІ | Переглядів: 628 | Додав: Admin9964 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Анонси

•  Зареєструватися на участь у юридичних семінарах можна подавши заявку, зразок якої розміщено на цьому сайті, на електронну пошту – GOInstytutprava@mail.ru. А також звернутися до нас із запитаннями можна на цьому сайті, на сторінках соціальних мереж та зателефонувати на номера телефонів вказаних в контактній інформації.

 У зв’язку із обмеженими можливостями приміщення, участь у семінарах можуть взяти лише 30 чоловік. Як правило це люди, котрі першими зареєструвались у вказаному порядку.

Архів записів
Корисні посилання

banner_president

banner_president

banner_rada

Урядовий-портал_

Офіційний сайт Міністерства юстиції України

судова влада України

Єдиний державний реєстр судових рішень

верховний суд Уккраїни

Категорії розділу
Архів ЗМІ [41]
Головна сторінка [277]
Конструктор сайтів - uCoz